Revizia generala de intretinere

Aceasta revizie periodica a ceasului se face atat pentru a-i prelungi perioada de viata, cat si pentru a-l pastra in conditii optime de functionare. Ceasuri4you.ro considera o prioritate atentionarea iubitorilor de ceasuri asupra necesitatii intretinerii corespunzatoare a ceasului. De aceea, va recomandam cu caldura sa va asigurati ca ceasul dumneavoastra ajunge la ceasornicar la fiecare 4-5 ani pentru revizie generala, iar daca purtati un ceas cu multiple functiuni "complicatii" atunci se recomanda o revizie generala la fiecare 3-4 ani.

In ce consta:revizia generala de intretinere

Diagnosticarea preliminara: se efectueaza pentru a constata orice defectiune vizibila si a observa starea de  functionare a ceasului.

Demontarea mecanismului: 

  • demontarea completa a mecanismului de ceas si verificarea starii tuturor pieselor.
  • inlocuirea sau reconditionarea, unde este cazul, a pieselor uzate. 
  • curatarea si degresarea tuturor pieselor, carcasei de ceas si a accesoriilor (cele mai bune rezultate se obtin prin curatare cu ajutorul masinii automatice de curatat ceasuri-Vibrasonic, dar si curatarea manuala da rezultate foarte bune, daca se folosesc perii si substante adecvate).  
  • remontarea mecanismului si verificarea in fiecare etapa de montare, a functionalitatii optime a mecanismului (ex.jocurile axiale si radiale pentru toate piesele de ceas aflate in miscare) si corectarea lor daca este cazul dupa care urmeaza lubrefierea mecanismului folosind lubrefiant specific fiecarui tip de mecanism si piesa.

Verificarea acuratetii: se testeaza mecanismul cu ajutorul unui dispozitiv de masurare a preciziei in 6 pozitii,  pentru a optimiza durata oscilatiilor pana la rezultatul dorit.

Refacerea etanseitatii: dupa fiecare revizie generala se reface obligatoriu etanseitatea ceasului, prin inlocuirea tuturor garniturilor (de la capac,coronita si butoane). Dupa 1-2 ani acestea imbatranesc, pierzindu-si astfel elasticitatea,  prin urmare daca dispuneti de un ceas pe care il folositi frecvent sub apa se recomanda refacerea etanseitatii chiar si intre revizii, respectiv la  fiecare 1-2 ani.

Va reamintim ca echipa Ceasuri4you sta la dispozitia dumneavoastra pentru repararea si intretinerea oricarui tip de ceas!

Cauta in site

Service ceasuri Brasov

     Revizii generale pentru ceasuri cu pendul  si automatice elvetiene
     Baterii si capacitori pentru ceasuri Citizen Eco Drive si Seiko Kinetic
     Sticle de ceas drepte sau cu raza (inclusiv slefuire), etc.

Contact Ceasuri4you.ro

     +40 726 169 485
     B-dul. Valea Cetatii nr.28 Brasov
     office@ceasuri4you.ro