Despre ceasurile cu cuc Schneider Black Forest

Citeste | Despre ceasurile cu cuc Schneider Black Forest

Desi nu fac parte din categoria ceasurilor moderne care se folosesc de vibratia unui cristal de quartz, atragandu-ne astfel prin precizie, ceasurile cu cuc sunt adevarate obiecte de arta care pot decora frumos casa sau biroul dumneavoastra. Unul dintre cei mai mari producatori traditionali de ceasuri cu cuc se afla in Black Forest din Germania, care datorita varietatii modelelor de ceasuri cu cuc si a calitatii acestora atrag oameni din intreaga lume. Fabricate din lemn si cu sculpturi realizate manual, ceasurile cu cuc functioneaza foarte bine daca sunt ingrijite corespunzator.

Dintre cele mai frumoase ceasuri cu cuc traditionale sunt produse de Schneider din Black Forest si poarta amprenta sculptorilor valorosi care scot in evidenta frumusetea acestor ceasuri, ce ne amintesc cu nostalgie multora dintre noi, de anii copilariei.

In 1987, a fost creata o asociatie,"Verein die Schwarzwalduhr" (VDS), ce avea ca scop protejarea ceasului cu cuc mecanic traditional, iar Schneider se afla printre producatorii de ceasuri cu cuc din Black Forest care poarta sigiliul de autenticitate al acestei asociatii.

Ceasuri4you.ro Brasov va sta la dispozitie cu servicii de intretinere si reparatii ceasuri cu cuc; de mentionat este si faptul ca ne deplasam la domiciliul dumneavoastra pentru montarea si reglarea acestor ceasuri.

Cronograf si tahimetru - De ce un astfel de ceas?

Cronograf si tahimetru - De ce un astfel de ceas ?Pentru a raspunde la o astfel de intrebare trebuie sa intelegem bine ce este un cronograf, un tahimetru si deasemenea cum pot fi folosite impreuna.

Ce este un cronograf ?

Cronograful este un ceas ce are atasat un mecanism de cronometru, care poate fi actionat independent de ceasul care indica ora, minutele si secundele (pe scurt, este o "complicatie" a ceasului de mana cu afisaj analog, mecanic sau quartz).

Ce este un tahimetru ?

Tahimetrul este o functie oferita de unele ceasuri de mana cu cronograf si afisaj analog cu ajutorul careia se pot calcula viteze, lungimi si alte marimi. Aceasta functie se utilizeaza folosind marcajele desenate pe un disc asezat la marginea cadranului principal al ceasului si indicatorul secundar al cronografului. Formula prin care se calculeaza cifrele de pe scala tahimetrului este 3600:t, unde t este timpul masurat în secunde. Scala începe de obicei, în dreptul secundei 9 de pe cadranul principal, adica putin înainte de ora 2, cu cifra 400 (pentru ca 3600:9=400) si se termina la ora 12 cu cifra 60 (pentru ca 3600:60=60). Între aceste valori sunt scrise mai multe marcaje intermediare.

Citeste mai mult...

Ceasurile etanse (antiacvatice)

Sunt acele tipuri de ceasuri care rezista la patrunderea apei in interiorul carcasei, in diferite conditii, stabilite si reglementate de Organizatia Internationala de Standardizare ISO.Ceasurile etanse (antiacvatice)

De exemplu, ISO 2281stabileste standardul general al rezistentei la apa a ceasurilor, iar ISO 6425, stabileste si reglementeaza standardul ceasurilor etanse pentru scufundatori.

Ceasurile etanse trebuie marcate corespunzator prin inscriptia etanche, water resistant, wasserdicht, eventual urmate de o cifra, care indica in ce conditii sunt rezistente la apa si la ce presiune.

Citeste mai mult...

Ceasul cu quartz

Ceasul cu quartzCeasul cu quartz este unul dintre cele mai precise ceasuri, realizat cu cele mai mici costuri de productie. Poate ca va intrebati care sunt avantajele unui ceas cu quartz, carui fapt se datoreaza precizia lui, dar si de ce sunt atat de ieftine. Putem primi raspunsul la aceste intrebari daca vom afla cate ceva despre ceasurile cu quartz si despre proprietatile tainice ale cristalului cu quartz, careia i se datoreaza precizia si ritmul acestui tip de ceas. 

Quartzul este unul dintre cele mai intalnite minerale de pe Terra. Este vorba despre dioxidul de siliciu, element care poate fi gasit atat in nisip, cat si in majoritatea tipurilor de roci. Una dintre cele mai importante caracteristici ale quartzului este piezoelectricitatea.quartz

Efectul piezoelectric se refera la proprietatea unor cristale, precum quartzul de a genera un potential electric atunci cand este supus stresului mecanic si de a se extinde sau contracta atunci cand este supus unei tensiuni electromotoare. Asadar, daca este supus deformarii, cristalul de quartz va genera un mic potential electric, iar daca ii este aplicata o tensiune electrica, acesta va vibra (isi va schimba forma), cu o anumita frecventa. S-a observat ca, taindu-le sub diferite forme, cristalele de quartz pot vibra la aproape orice frecventa. In anul 1927, Warren Marrison a produs primul ceas care functiona pe principiul numararii vibratiilor unui cristal de quartz.

Citeste mai mult...

Ceasul cu pendul

Ceasul cu pendul by "Ceasuri4you.ro" Il vedem in muzee, sau poate il avem acasa pe perete si ramanem impresionati de sunetul gongului, care indica ora exacta sau fractiuni dintr-o ora. Poate ca nu se compara cu ceasul modern, care se foloseste de vibratia unui cristal de quartz, fiind astfel extrem de precis, insa putem spune pe buna dreptate ca ceasul cu pendul are un farmec aparte.Doriti sa stiti mai multe despre istoria ceasului cu pendul si despre modul in care functioneaza acesta? In continuare, ne vom intoarce in timp pentru a afla mai multe despre acest tip de ceas.Conceptul de ceas cu pendul ii este atribuit lui Galileo Galilei, care a studiat miscarea pendulului inca din 1582. Acesta a reusit sa deseneze o schita a unui ceas cu pendul (wikimedia.org), insa nu a reusit sa-l construiasca in timpul vietii sale. In 1656, Christiaan Huygens, om de stiinta olandez a construit un mecanism cu pendul, cu o perioada constanta de oscilatie. Primele ceasuri realizate de Huygens aveau o eroare de aproximativ 1 min/zi, ceea ce reprezenta o adevarata performanta pentru acea perioada, iar in foarte scurt timp eroarea de functionare a ceasurilor realizate de Huygens, a scazut pana la mai putin de 10 sec/zi. Ceasul realizat de Huygens utiliza un pendul ale carui oscilatii erau intretinute prin caderea controlata a unui corp. Intretinerea oscilatiilor se facea automat, pendulul insusi comandand transferul de energie eliberata prin caderea corpului.

Citeste mai mult...

Ceasul de mana automatic

Ceasul de mana automatic prezinta doua mari avantaje fata de ceasul mecanic obisnuit :Ceasul de mana automatic by "Ceasuri4you.ro"

  • utilizarea acestui tip de ceas este foarte comoda, deoarece nu trebuie armat, fapt care conteaza foarte mult la ceasul antiacvatic fiindca nu se uzeaza garnitura coroanei de armare.
  • precizia ceasului automatic este, de asemenea, mai ridicata decat a ceasului mecanic obisnuit, de aceesi calitate, deoarece arcul motor, fiind armat permanent, produce un moment constant. 

Principiul de functionare al ceasului de mana automatic este cunoscut de foarte mult timp. Ceasornicarul John Harwood a fost prima persoana care a introdus un mecanism automatic, intr-un ceas de mana in anul 1923, cand a si patentat inovatia in Marea Britanie si Elvetia. Comercializarea ceasurilor automatice produse de Harwood a inceput  in 1928, iar pana in 1931 cand compania producatoare a dat faliment, s-au produs 30.000 de ceasuri automatice.

Citeste mai mult...

Cauta in site

Service ceasuri Brasov

     Revizii generale pentru ceasuri cu pendul  si automatice elvetiene
     Baterii si capacitori pentru ceasuri Citizen Eco Drive si Seiko Kinetic
     Sticle de ceas drepte sau cu raza (inclusiv slefuire), etc.

Contact Ceasuri4you.ro

     +40 726 169 485
     B-dul. Valea Cetatii nr.28 Brasov
     office@ceasuri4you.ro