Ceasul cu quartz

Ceasul cu quartzCeasul cu quartz este unul dintre cele mai precise ceasuri, realizat cu cele mai mici costuri de productie. Poate ca va intrebati care sunt avantajele unui ceas cu quartz, carui fapt se datoreaza precizia lui, dar si de ce sunt atat de ieftine. Putem primi raspunsul la aceste intrebari daca vom afla cate ceva despre ceasurile cu quartz si despre proprietatile tainice ale cristalului cu quartz, careia i se datoreaza precizia si ritmul acestui tip de ceas. 

Quartzul este unul dintre cele mai intalnite minerale de pe Terra. Este vorba despre dioxidul de siliciu, element care poate fi gasit atat in nisip, cat si in majoritatea tipurilor de roci. Una dintre cele mai importante caracteristici ale quartzului este piezoelectricitatea.quartz

Efectul piezoelectric se refera la proprietatea unor cristale, precum quartzul de a genera un potential electric atunci cand este supus stresului mecanic si de a se extinde sau contracta atunci cand este supus unei tensiuni electromotoare. Asadar, daca este supus deformarii, cristalul de quartz va genera un mic potential electric, iar daca ii este aplicata o tensiune electrica, acesta va vibra (isi va schimba forma), cu o anumita frecventa. S-a observat ca, taindu-le sub diferite forme, cristalele de quartz pot vibra la aproape orice frecventa. In anul 1927, Warren Marrison a produs primul ceas care functiona pe principiul numararii vibratiilor unui cristal de quartz.

Cum functioneaza...?

Cristalul de quartz este supus tensiunii electrice a unei baterii, care il face sa vibreze cu o frecventa precisa si binedeterminata de forma cristalului. Aceasta frecventa este transmisa unui microprocesor care o divide in impulsuri electrice de frecventa scazuta. Aceste impulsuri sunt aplicate unei bobine, care la randul ei, actioneaza un magnet de dimensiuni reduse, pe care este montat un pinion (motor electric in miniatura). Astfel, magnetului i se imprima o miscare regulata si extrem de precisa, iar acesta la randul lui pune in miscare angrenajul cu roti dintate al ceasului. 

Revizia unui ceas cu quartz:

Datorita faptului ca impusul electromagnetic este foarte mic, orice impuritate care ajunge in interiorul unui ceas cu quartz poate sa-l opreasca. De aceea la fiecare 4-5 ani se recomanda efectuarea unei revizii generale de intretinere. Totodata, pentru a prelungi durata de viata a ceasului dumneavoastra cu quartz, specialistii recomanda, ca ori de cate ori este desfacut capacul pentru inlocuirea sursei de alimentare, sa fie facuta de personal calificat. In municipiul Brasov, Ceasuri4you.ro executa aceasta operatiune folosind baterii elvetiene sau japoneze de cea mai buna calitate. De asemenea, executam orice reparatie sau inlocuire de mecanisme asupra ceasurilor cu quartz. De mentionat este si faptul ca, atat piesele, cat si accesoriile de ceasuri cu quartz folosite de Ceasuri4you.ro sunt de cea mai inalta calitate.

Cauta in site

Service ceasuri Brasov

     Revizii generale pentru ceasuri cu pendul  si automatice elvetiene
     Baterii si capacitori pentru ceasuri Citizen Eco Drive si Seiko Kinetic
     Sticle de ceas drepte sau cu raza (inclusiv slefuire), etc.

Contact Ceasuri4you.ro

     +40 726 169 485
     B-dul. Valea Cetatii nr.28 Brasov
     office@ceasuri4you.ro