Sticle de ceas - cristal safir, mineral sau plexiglass?

Sticla este componenta ceasului cea mai expusa socului exterior, prin urmare, aceasta trebuie sa fie in acelasi timp rezistenta la socuri si zgarieturi si sa ofere o vizibilitate foarte buna. In functie de aceste caracteristici, sticlele de ceas pot fi clasificate:

sticle de ceas

- sticle din cristal safir

- sticle minerale sau alte derivate (hardlex, hesalite, sapphlex)

- sticle din plexiglass.

Sticla de ceas din cristal safir:

Este realizata din oxid de aluminiu (Al2O3) prelucrat la temperaturi foarte înalte. Din punct de vedere al compozitiei chimice, safirul sintetic este identic cu cel natural folosit la fabricarea bijuteriilor, fara a avea însa agentii coloranti. Geamurile din cristal safir sunt mai scumpe decat cele din cristal mineral sau plexiglass acest fapt datorandu-se in mare parte instrumentelor de slefuire care sunt costisitoare, iar procesul în sine, este foarte dificil. Fie ca vorbim de safir natural sau sintetic, acesta este unul dintre cele mai dure materiale de pe Pamant. Safirul atinge nivelul 9 pe scala Mohs, care masoara duritatea materialelor, dintre care cel mai dur este diamantul care masoara 10. În conditii obisnuite, acesta va fi foarte greu de zgariat.

Sticla de ceas din cristal mineral:

Este mai putin rezistenta decat sticla din cristal safir, dar este si mult mai ieftina. Are cel mai bun raport calitate/ pret, de aceea este si cel mai des utilizata. Pentru a se citi usor ora ceasului, geamul din cristal mineral poate fi tratat cu un strat anti-reflex la unele modele de ceasuri atat pe interior cat si pe exterior. Deasemenea, rezistenta la socuri poate fi asigurata printr-o grosime sporita a geamului, dar si prin forma curbata (geamul curbat va costa mai mult). De obicei, geamul urmeaza forma carcasei ceasului, dar pentru design exista si exceptii.

Sticla de ceas din plexiglass:

Plasticul este un material ieftin, mai putin rezistent decat cristalul mineral sau safirul, de aceea se zgarie sau se sparge destul de usor. De obicei, ceasurile care pun accent pe calitate sau pe lux folosesc safirul, în timp ce plasticul este folosit de ceasurile ieftine. Cele mai multe ceasuri, cele din gama de mijloc, folosesc sticla ca material pentru geam.

Servicii:

In municipiul Brasov, Ceasuri4you.ro realizeaza si monteaza sticle de ceas, atat din plexiglass, cat si din cristal mineral sau safir. De mentionat este si faptul ca pe comanda putem realiza sticle de ceas din cristal mineral de forma si marimea dorita de dumneavoastra, inclusiv pentru ceasuri care au geamuri cu raza.

Daca sticla ceasului dumneavoastra este doar zgariata, va putem oferi servicii de slefuire sticla, atat pentru plexiglass, cat si pentru cristal mineral.

Cauta in site

Service ceasuri Brasov

     Revizii generale pentru ceasuri cu pendul  si automatice elvetiene
     Baterii si capacitori pentru ceasuri Citizen Eco Drive si Seiko Kinetic
     Sticle de ceas drepte sau cu raza (inclusiv slefuire), etc.

Contact Ceasuri4you.ro

     +40 726 169 485
     B-dul. Valea Cetatii nr.28 Brasov
     office@ceasuri4you.ro